saana ja olli

Saana ja Olli -suunnittelijakaksikko lienee monelle tuttu ja tuskin kummempia esittelyjä kaipaa: sympaattiset tyypit suunnittelevat kivoja tekstiilejä, joiden tuotanto on tehty mahdollisimman läpinäkyväksi.

SaanajaOlli _ mOdernekoSaanajaOlli _ mOderneko

SaanajaOlli _ mOderneko

Suunnitteluyhteistyö: Koko iäksi -matto Mum’sille

SaanajaOlli _ mOderneko

Kartassa näkyvät kaupungit, joissa tuotteet valmistetaan, painetaan ja ommellaan. Suurin osa tuotteista on hamppua ja senkin alkuperän he kertovat reilusti: Ympäristömyötäisesti kasvatettu hamppu tulee Romaniasta ja Unkarista, koska vastaavanlaatuista ei ole saatavilla Suomesta. Kaksikko heittää ilmoille toiveen, että toivottavasti joskus taas hamppua viljellään myös meillä. Lisäksi tuotteissa käytetään kierrätettyjä materiaaleja: sisätyynyt on valmistettu kotimaisesta 98 % kierrätetystä polyesterkuidusta ja pientuotteiden sisämateriaali on kotimaista 100 % kierrätettyä tekstiilikuitumattoa.

Saana ja Olli on loistoesimerkki tuotteista, joissa yhdistyy ekologisuus ja oivaltan moderni estetiikka. Ja mikä parasta – kaksikko vaikuttaa olevan sydämellä mukana ja aidosti fiiliksissä hommasta. Kunpa yleensäkin tuotteista, niiden materiaaleista ja tuotannosta olisi yhtä helppoa saada tietoa. Parempia valintoja tekee mielellään, jos tuotteissa on kaikki kohdallaan ja homma on helppoa ja vaivatonta, vai mitä?

// Finnish duo Saana ja Olli design awesome modern ecological hemp textiles.

PHOTOS Unto Rautio, Koko Iäksi -rug Suvi Kesäläinen