nordic ecolabel: interiors

Joutsenmerkki haastoi tutkimaan ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoimaa ja testaamaan löytyisikö sieltä materiaaleja ja kalusteita modernin kodin sisustamiseen. Tein työtä käskettyä ja tällaista sieltä tarttui matkaan!


joutsenmerkki_sisustus_mOderneko

J O U T S E N M E R K I T Y T  T U O T T E E T  /  E C O L A B E L E D  P R O D U C T S 

1 OFFECCT Soundwave® Scrunch by Teppo Asikainen -akustiikkalevyt

2 IRE MÖBEL Rejoin -sohva

3 FORBO Marmoleum Click -linoleumilaatta, sävy Liquid clay

4 GABRIEL-verhoilukankaat Step Melange (harmaa 60011, vaalea minttu 68118) ja Twist Melange (vihreä 68118)

5 OFFECCT Sparks Coathanger -naulakko

6-9 TIKKURILA Joker-seinämaalisävyt (F487, Y487, V376, X376)

10 ROLTRADE-kamiina

 

Kaikki kollaasiin kootut sisustustuotteet ovat Joutsenmerkittyjä: lattia, tulisija, huonekaluja ja maaleja. Kodin ilme on yhtä aikaa viihtyisä ja karsitun moderni. Lattia on kauniin saven sävyistä linoleumia, jonka ulkonäkö on pelkistetyn tyylikäs. 97-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista valmistetun linoleumin korkkipohja pehmentää askelia miellyttävästi. Seinäpintoihin on valittu luonnonmaisemasta poimittuja maalisävyjä: vihreää ja lämpimiä vaaleita. Modernin takan tuli luo kotoisuutta ja lämpöä. Kauniit akustiikkalevyt ovat kuin huolettomasti rypistettyä paperia ja toimivat visuaalisena elementtinä parantaen samalla avaran tilan akustiikkaa. Rento sohva kutsuu pehmeydellään ja siihen mahtuu isompikin porukka löhöilemään. Joutsenmerkityt tuotteet taipuvat hienosti moderniin estetiikkaan.

Suomessa Joutsenmerkittyjä sisustamisen materiaaleja ja tuotteita on vielä harmillisen vähän, erityisesti kodin sisustamiseen. Muutamia lattiamateriaaleja, maaleja, sänkyjä, tulisijoja ja terassilautoja löytyy, mutta kalusteet ovat tällä hetkellä enemmän julkitilojen juttuja. Toivottavasti yritysten rekisteröinti lisääntyy – myös me aktiiviset ja ympäristömerkintää vaativat kuluttajat voimme haastaa yrityksiä. Ympäristömerkit ovat yksi apu kestävämpien valintojen tekemiseen: asiantuntijat ovat tarkistaneet laatu- ja terveysvaatimuksia sekä ympäristövaikutuksia. Paljon tutkimustyötä tehty meidän puolesta.

Joutsenmerkin mainiota Oma koti kullan kallis -ekoasumissivustoa voi käydä vilkuilemassa täällä. Tämäkin juttu löytyy sieltä.

 

// The Nordic Ecolabel challenged me to explore the certified products for a modern interior. 


PHOTOS borrowed from the Ecolabel certified manufacturers

 

Something to Say?

Your email address will not be published.