habitare 2014

Kuvissa muutamia poimintoja parhaillaan käynnissä olevasta Habitaresta. Kestävästä vinkkelistä messut tarjosivat aika vähän mitään uutta – tai sitten kuljeskelin itse silmät kiinni, mikä sekin on aina mahdollista. Parhaimmistoa olivat taasen kerran ahead!-alueen uutta muotoilua esittelevä Protoshop, erityisesti upean puumuotoilun EcoDesign sekä kotimaisten huonekaluvalmistajien yhteisalue Made in Finland.

Trash Design

Protoshop

Ecodesign

Ylimmät kuvat ovat omia suosikkeja TrashDesign-näyttelystä: ylijäämänahasta tehty tyyny ja vanhan rullaverhon uusi elämä. TrashDesignissa harmillisesti monet esineet näyttivät juuri siltä, että ne on väkerretty kierrätystavarasta. Oivaltavinta ja luovinta uusiokäyttö on mielestäni silloin kun valmiista tuotteesta ei edes hoksaa ettei se ole uusi vaan vanhasta muokattu – toimivuus, estetiikka ja kestävä näkökulma samassa somassa paketissa.

Kannattaa tsekata myös Avotakan kivat materiaalipoiminnat: mainio Tulikiven kuusikulmainen vuolukivimosaiikki, AO-Alloverin Innoturf-akustiikkamateriaali pintaturpeesta, Elina Heleniuksen huiman kauniit Ylle-struktuuribetonilaatat ja Wilhelmiina Kososen Innofusorille suunnittelema Gran Ru Pori -akustiikkateos Konto-pintaturpeesta ja vieläpä Uulalla maalattu.

Bongasitteko te jotakin erityisen mainiota, uutta ja ehkä ekologistakin?

// Finnish interior fair Habitare is on. Best bits were the new, innovative design products in Protoshop, EcoDesign & Made in Finland.

PHOTOS © moderneko with iPhone