finnish ceramics

Keramiikalla on pitkät perinteet näillä nurkilla ja koulukuntia on joka lähtöön; teollista ja taidetta ja kaikkea siltä väliltä. Uuden koulun mahtavia tekijöitäkin on varmasti vaikka millä mitalla, mutta poimin tähän muutamia omia suosikkeja, joiden töissä puhuttelee herkkä minimalistisuus: Nathalie Lahdenmäki, Jatta Lavi ja Marianne Huotari / Studio Smoo. Vinkatkaapa muita mainioita keraamikkoja/muotoilijoita, joista maailman pitäisi tietää!

Savi on ihana materiaali, jonka mahdollisuudet ovat loputtomat. On erilaisia savilaatuja ja -sävyjä, dreijausta, kipsimuotteja ja muita tapoja muovata, lasitteita, encopeta…  Aloitin syksyllä uuden harrastuksen, keramiikkakurssin, enkä ymmärrä vielä kuin ripauksen keramiikan maailmasta. Mutta kovin mukavaa ja terapeuttista puuhaa se on. Nähtäväksi jää mitä tuloksena syntyy – tuskin mitään kovin mestarillista, mutta onneksi aina voi ihastella muiden tuotoksia.

// Highlighting sensitively minimalist ceramic works by Finnish designers: Nathalie Lahdenmäki, Jatta Lavi & Marianne Huotari / Studio Smoo.

muotoilu_keramiikka_nathalielahdenmäki_mOderneko

muotoilu_keramiikka_nathalielahdenmäki_mOdernekomuotoilu_keramiikka_nathalielahdenmäki_mOderneko

muotoilu_keramiikka_nathalielahdenmäki_mOderneko

Nathalie Lahdenmäki