carpenter sofa & futon

Vuodesohva puusepältä on ollut omasta vaihtelevasta aktiivisuudesta johtuen varsinainen ikuisuusprojekti (niin kuin jostain syystä monikin juttu tässä elämässä!), mutta vihdoin on valmista. Jihuu! Haaveissa oli mahdollisimman kestävä, vähäpäästöinen ja ekologinen yksilö, ja lopputulos on kyllä pienen säädön ja odottelun arvoinen.

Patjaksi valikoitui Porin Villa ja Peite -futon (*blogiyhteistyö), johon törmäsin alkujaan Kemikaalicocktail-blogissa. Patjat tehdään kotimaassa luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta, kookoksesta ja villasta. Erilaisilla materiaalikomboilla voidaan vaikuttaa patjan ominaisuuksiin: kookos tuo puuvillapatjaan jämäkyyttä ja villa pehmentää. Hengittävä patja on täydellinen kaveri vuodesohvan puusälepohjalle ja istuminen/nukkuminen hengittävissä luonnonmateriaaleissa tuntuu erityisen mahtavalta.

Villa ja Peite opasti mainiosti oikeantyyppisen futonin valinnassa ja suositteli villa ja luonnonkumi -versiota: patja on sopivan pehmeä sekä istuskeluun että nukkumiseen. Sellainen aloittelijan futon. Patjan päällä on konepestävä villatäytteinen patjansuojus, joka suojelee patjaa ja kestää mm. mahdollisesti hikoilevat yökyläilijät. Patja tehtiin kustomoiduilla mitoilla ja homman viimeistelee vetoketjullinen konepestävä päällinen, joka on kivipestyä pellavaa/puuvillaa, Lauritzon’s Lino Stonewash, väri 018. Samasta kankaasta ommeltiin muutama tyynynpäällinen, loput ovat pellavaisia. Tällaiseen miksiin ja käytössä mukavasti rypistyviin pellavakankaisiin päädyttiin rennomman fiiliksen vuoksi.

Puurunko syntyi puuseppämestari Heikki Rahkosen taitavissa käsissä lähellä kasvaneesta koivusta ja se pintakäsiteltiin luonnonmukaisella, vähäpäästöisellä valkokuultoisella öljyvahalla. Vuodemekanismi jalkoineen piiloutuu mukavasti ja ulkonäkö on pelkistetyn simppeli. Eiköhän tässä köllötellä hyvä tovi!


// Project sofa bed is finally ready: wood frame by a local carpenter, made with birch and natural oil wax, with a futon mattress covered in a linen/cotton fabric. Natural and sustainable aka super!

 

PHOTOS © TilaInterior

 

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-1

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-4

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-6

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-7

Futon // Villatäytteinen patjansuojus // Konepestävä päällinen

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-5

TilaInterior_PorinVillaJaPeite-2

Something to Say?

Your email address will not be published.