amsterdam vol2

Muutama viikko takaperin kirjoittelin Amsterdamin reissuvinkkejä Jordaanin, Haarlemmerdijkin & Haarlemmerstraatin alueelle. Alue on vallan viehättävä muttei suinkaan kaupungin ainut ihanuus. Tässä laajempaa listaa ja kuvia paikoista, joissa oli hyvä fiilis ja jotakin sellaista, joka viehätti erityisesti, vaikka tuntuu, että ylipäätään koko kaupunki on täydellinen rentoiluun ja lomanviettoon. Ehdottomasti ykköskulkuväline on polkupyörä ja niiden vuokraaminen on simppeliä ja edullista – suosittelen lämmöllä. Kestävä elämäntapa on muutenkin vahvasti edustettuna ja esim. luomu- ja lähiruokaa saa lähes perusoletuksena. Alla oleva listaus suosikkipaikoista on eittämättä sisustusviritteinen, mutta joukossa on ravintoloita ja muita yleisempään hengailuun liittyviäkin vinkkejä.

// Second set of Amsterdam favourites, the first one is here. Highly recommend renting a bicycle and exploring the city, also the Amsterdam Noord area.

PHOTOS © Riina / mOderneko with iPhone

R O S E N G R A C H T – k a t u

RAW MATERIALS -sisustusmyymälä on ainutlaatuinen elämys rouhean ystävälle

AmsterdamVinkit_mOderneko

HUTSPOT: persoonallinen lifestyle-myymälä kahdessa kerroksessa + alakerrassa kiva kahvila

A M S T E R D A M   N O O R D / N D S M  W E R F

Pohjoisen puolelle pääsee kätevästi ilmaisella, rautatieaseman takaa lähtevällä lautalla 15min välein (> NDSM Werf). Pyörät kulkevat kätevästi mukana lautalla, ja ovat erityisen suositeltavia NDSM:n reissulle.

AmsterdamVinkit_mOderneko

IJ-KANTINE: mainio ravintola ja terassi veden äärellä, heti lauttalaiturin kupeessa

AmsterdamVinkit_mOderneko

EYE AMSTERDAM: elokuvataiteen museo – vaikuttavaa modernia arkkitehtuuria upeine terasseineen meren sylissä, muillekin kuin leffafaneille

AmsterdamVinkit_mOderneko

NOORDERLICHT CAFÉ: rento hengailukeidas kahvitteluun veden äärellä

Lisäksi NDSM:stä löytyy mainio rentoilumesta syömiseen ja kahvitteluun, PLLEK NDSM sekä 2nd hand -sisustusputiikit Neef Loius & Van Dijk En Ko, jotka jäivät itseltä katsastamatta. Ajoin kirjaimellisesti onneni ohi enkä jaksanut kääntyä takaisin 🙂

W I T T E N B U R G (?)
Alue keskustasta ja rautatieasemalta itään, veden ympäröimää

AmsterdamVinkit_mOderneko

HANNEKES BOOM: kuvaus ”hip homey café” on varsin osuva. Veden toisella puolen Science Center NEMO, jolla kuulemma upea kattoterassi

AmsterdamVinkit_mOderneko

AMSTERDAM ROEST: ravintola/kahvila/illanviettopaikka, jossa voi upottaa varpaansa pehmeään hiekkaan ja nauttia auringonlaskusta

Lisäksi samaisella pyörälenkillä voi kurvata paikallisen olutpanimo Brouwerij ‘t IJ:n terassille, jossa leppoisa tunnelma ja ihana vanha tuulimylly.

V O N D E L P A R K

Itse puisto on kaupungin vihreä keidas, jonne voi mennä hengailemaan, grillailemaan ja harrastamaan mitä vaan rentoilua. Ihana paikka! Tässä muutama vinkki, jos sade yllättää tai eväät pääsee loppumaan.

AmsterdamVinkit_mOderneko

VONDELPARK/3: ravintola puiston alkupäässä, tunnelmallinen sisustus ja hyvää ruokaa

AmsterdamVinkit_mOderneko

THE SEAFOOR BAR: loistavaa meriruokaa lähellä Vondelparkia, pöytävaraus suositeltava

W E S T E R P A R K

Vondelparkin kaltainen iso puistoalue, jossa paljon vihreää sekä ihanat vanhat tiilirakennukset, joissa mukavia keikkoja, ravintoloita, kahviloita ja hyvää jätskiä.

H A A R L E M M E R D I J K  & H A A R L E M M E R S T R A A T  – k a d u t

PIZZA BAKKERS – älytöntä pizzaa supertunnelmallisessa miljöössä
Jo aiemmassa jutussa vilahtaneet sisustusputiikit: Six & Sons, Sukha, A store without a name, Restored

D A M R A K – k a t u